Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 3
Schoolfotograaf

REMINDER

 

Morgen donderdag 23 september komt de schoolfotograaf. U hebt hier, via schoudercom, reeds informatie over ontvangen. 

 

s

Schoolreisje

Alle ouders hebben van de oudervereniging informatie ontvangen over het schoolreisje.

Dinsdag 28 september 2021 gaan de groepen:

  • 3-4 naar Fun Valley in Eijsden.
  • 5-6 naar Mondoverde in Landgraaf
  • 7-8 naar Toverland in Sevenum

Woensdag 29 september 2021 gaan de groepen 1-2:

  • 1-2 naar speeltuin Klavertje 4 in Schimmert

We zijn heel blij dat we weer op schoolreisje mogen gaan en met zijn allen maken we er een leuke en gezellige dag van.

sc

ALV Oudervereniging

Maandag 11 oktober 2021 houdt de Oudervereniging (OV) haar jaarlijkse algemene leden vergadering (ALV). De Ouderraad helpt de leerkrachten bij het organiseren van activiteiten die bepalend zijn voor de goede onderlinge sfeer of voor ontspanning zorgen. Denk aan activiteiten tijdens de feestelijkheden, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen of culturele evenementen zoals een museumbezoek of een bijdrage aan de kinderboekenweek. Daarnaast coördineert de OV de schoolfotograaf en organiseert en betaalt de OV het schoolreisje.

 

Tijdens de algemene leden vergadering (ALV) geven we inzicht in de financiën en de bestedingen van de OV van het voorgaande schooljaar en bespreken we de planning en budget voor het nieuwe schooljaar. Tijdens de ALV wordt tevens verslag gedaan over de correcte weergave van de financiën door een onafhankelijke kascommissie. Daarnaast worden de georganiseerde activiteiten van het voorgaande jaar besproken en de plannen voor het komende jaar toegelicht.

 

De ALV is open voor alle leden van de Oudervereniging (alle ouders die de schoolbijdrage voor hun kind(eren) hebben betaald). U bent dus allen van harte welkom om 20:00 in de aula van de school. Voor een kop koffie met wat lekkers wordt gezorgd.

 

Indien u vragen heeft over de OR, de ALV of andere activiteiten kunt u altijd contact opnemen met één van de Ouderraadleden of met de secretaris via annerietflorack@gmail.com.

 

Inline image

(Groot)ouders met groene vingers gezocht!

Ken je of ben je iemand met groene vingers die zijn passie graag met de kinderen deelt? Of ben je graag bezig in de buitenlucht en wil je een handje helpen in onze pluktuin? Dan zoeken we jou!

 

Tijdens de duurzaamheidsweek vorig schooljaar hebben alle kinderen hard gewerkt aan een prachtige eigen pluktuin mét een heus insectenhotel (gemaakt door groep 5/6 onder leiding van de Vereniging tot Natuurbehoud van Cadier en Keer). Boomkwekerij Frijns sponsorde een flink aantal fruitbomen en –struiken. Daaromheen zaaiden de kinderen een bloemenmengsel en legden ze paadjes aan. Het eindresultaat was werkelijk fantastisch!

foto pluktuin    foto pluktuin

                  

Maar toen…

Daarna deed de zachte, maar natte zomer zijn werk. Alles begon te groeien en te bloeien. Helaas voor ons gaat het nét iets te hard. En inmiddels zijn de boompjes niet meer te herkennen tussen al het groen. Ook de paden zijn overwoekerd door planten, zoals je ziet.

 

foto pluktuin    foto pluktuin

                   

Help je mee deze klus te klaren?

Erg zonde en daarom dan ook deze hulp-oproep. Alle mogelijke hulp in het onderhoud van de pluktuin is welkom. Denk aan af en toe onkruid wieden en de verzorging van de planten, samen met de kinderen. Ook zijn we op zoek naar een (groot)ouder die bij een hoveniersbedrijf werkt en die, mogelijk tegen een gereduceerd tarief, kan helpen? Interesse of vragen? Mail je gegevens en de dagdelen waarop je beschikbaar bent naar annerietflorack@gmail.com.

Badmintonclub

Inline image

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl